søndag 15. februar 2009

Wall-E

Vi som er siviliserte mennesker og lever med teknologi rundt oss på alle kanter, kan leie film via tv-boksen. Idag leide vi Wall-E
For en fantastisk film om en fantastisk liten søple-rydderobot!!! Kjempemorsom og kjempesøt.
Filmen er ikke akkurat veldig rik på replikker.. Wall-Es vokabular begrenser seg til "Wall-E" og "Eva"

Kort forklart så er jorden avfolket, ingenting lever, og det eneste som rører seg (såvidt vi vet) er Wall-E, den siste gjenlevende av mange roboter som ble satt i drift for å rydde vekk søppelet som holdt på å dekke jordens overflate fullstendig. Wall-E rydder og rydder og rydder, og har selskap av en liten kjæle- kakerlakk (eller hva det nå er...første søte insektet jeg har sett vafall)
En dag lander en underlig farkost og setter av en liten robot som Wall-E fortaper seg fullstendig i. Dette er Eva.

Eva er på jakt etter planteliv.. og det finner hun! Hun blir straks hentet av romskipet (som farkosten viser seg å være) og Wall-E, forelsket som han er, klamrer seg fast på utsiden av romskipet og blir mer på ferden. En skikkelig hard- ass som ofter alt for kjærligheten.

Romskipet dokker til slutt ved et megakjempegigantiskdrittdigert moderskip som viser seg å huse menneskehetens overlevende. De har, etter 7000 år i verdensrommet (eller var det 700 år? Dritlenge er det hvertfall ;) utviklet seg til en gruppe enorme fettberg som lever livet i fancy svevestoler og dulles med av smiskete roboter som tar seg av ALT. De er konstant på nett og kommuniserer med hverandre via nettet- selv om de sitter rett ved siden av hverandre. Og å ja- de har mistet evnen til å gå. Eller hva skal jeg si... de kan hvis de vil lære seg det, men det er ikke behov når man sitter i en fancy svevestol.

Underlig at vi så denne filmen i dag faktisk-- så nemlig reklame for et program på Discovery hvor det var snakk om hvordan framtiden kom til å bli... en datanerd mente att i framtiden ville vi ha roboter som vekket oss opp, kledde på oss og fikk oss på beina om morgenen. Han gledet seg noe veldig til dette tydeligvis. Og AKKURAT SLIK VAR DET I FILMEN OM WALL-E!!
Hvilket skremmende sammentreff! :)

Anywho...

Når planteliv er oppdaget er det meningen at moderskiper AXIOM (hehe) skal vende hjem til Jorden. Men onde krefter vil det ikke slik... Klarer Wall-E og Eva sammen med den heltemodige men akk så feite kapteinen å redde dagen og få menneskeheten hjem til Moder Jord?

Helt fantastisk moro, og Wall-E sjarmerer deg i senk.

Seks av seks!!

Ingen kommentarer: